Expoziţie

EXPO Cele mai frumoase cărți 2015, la Biblioteca Națională a României

Concursul național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România s-a încheiat cu acordarea a 8 premii. Vă invităm să  le răsfoiți la Biblioteca Națională a României, unde sunt expuse alături de toate celelalte cărți finaliste și de o selecție specială de cărți pentru copii realizate de editura Grasset Jeunesse din Franța.

Expoziția este deschisă în fiecare zi lucrătoare (luni, miercuri și vineri – între orele 8.00 și 18.00, iar marți și joi – între orele 8.00 și 20.00), la mezanin, la Biblioteca Națională a României din București.

Conceptul expoziției, semnat de curatorul Anca Verona Mihuleț, permite publicului o interacțiune specială cu cărțile: În colaborare cu biroul de arhitectură Atelier ad hoc, am conceput un mobilier din carton, gândit ca o structură organică şi versatilă, menit să contureze un spațiu mai intim și chiar mai vulnerabil în clădirea impunătoare a Bibliotecii. (Anca Verona Mihuleț, curatorul expoziției).

La expoziție este prezentă și lucrarea artistei Raluca Popa, Untitled/The Sublime Trip (2011), o serie de desene inspirate dintr-unul din capitolele cărţii lui Thomas Mann, „Muntele vrăjit”, ca o prelungire conceptuală a expoziției pe care vă invităm să o descoperiți.

Biblioteca Naţională a României, Blvd. Unirii, nr. 22, Bucureşti

Expoziţia va fi deschisă până în luna aprilie 2016.