Masterclass

BUCUREȘTI

MASTERCLASS CMFC 2015 – Valéria Vanguelov

Interviu cu Valéria Vanguelov

9 septembrie, ora 5.00 pm, la Mediateca Institutului Francez din București

Întâlnire cu Valéria Vanguelov – editor sef Grasset Jeunesse

Valéria Vanguelov va dezvălui poveștile realizării unor cărți captivante atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, va vorbi despre relația editor – ilustrator – autor, despre viziunea unei echipe editoriale mici dedicată cărților pentru copii, echipă aflată sub aripa uneia dintre cele mai prestigioase edituri din Franța.

Va contextualiza demersul editorial în piața de carte și va vorbi despre modul în care editura Grasset Jeunesse și-a format un public interesat de cărți ilustrate realizate în condiții grafice foarte îngrijite.

Conferința este urmată de o sesiune de discuții în cadrul căreia ilustratorii și autorii români pot cere feedback pentru proiectelor lor, editorii de carte pentru copii pot obține sfaturi pentru proiecte de colecții pentru copii sau recomandări de marketing editorial.

Numărul de locuri este limitat, vă rugăm să ne trimiteți un email pentru înscrierea la conferință la acasa@celemaifrumoasecarti.ro

 

CLUJ-NAPOCA

8 septembrie, ora 2.00 pm, la Sala de conferinta FORMATEST – Piata Unirii nr 13, apart 20, etajul 2

(este langa statuia Matei Corvin, pe partea cu Clubul Diesel. Pe langa magazinul Chic Ville, se intra in gang, la prima usa pe dreapta, sunati la interfon nr 20 – scrie FORMATEST)

Întâlnire cu Valéria Vanguelov – editor șef Grasset Jeunesse

Vă invităm la o întâlnire cu Valéria Vanguelov – editor sef Grasset Jeunesse în cadrul căreia ilustratorii și autorii pot cere feedback pentru proiectelor lor, editorii de carte pentru copii pot obține sfaturi pentru proiecte de colecții pentru copii sau recomandări de marketing editorial.

Vă așteptăm cu o mini expoziție de cărți ilustrate realizate în condiții grafice foarte îngrijite, de editura Grasset Jeunesse. Valéria Vanguelov va dezvălui poveștile realizării unor cărți captivante atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, va vorbi despre relația editor – ilustrator – autor, despre viziunea unei echipe editoriale mici dedicată cărților pentru copii, echipă aflată sub aripa uneia dintre cele mai prestigioase edituri din Franța.

 

Detalii: http://arhiva.celemaifrumoasecarti.ro/arhiva/membrii-juriului/

Afis APC CMFC 2015 -CMYK

———————————————————————————————————————————–

Detalii despre Masterclass 2014: întâlnire cu Corinne Trovarelli, şef de producţie la Editura Flammarion. Corinne Trovarelli a abordat subiectul producției de carte, cu exemplificarea modului de realizare a două cărți pentru care a fost premiată în competițiile de design de carte din Franța, respectiv „Chefs-d’œuvre du Musée d’Orsay” și „Paris Haute Couture”.

Detalii despre Masterclass 2013: adresată profesioniştilor din domeniul cărţii, prezentarea s-a concentrat asupra rolului „fabricantului” într-o editură, fiind coordonată de Géraldine Lay, şef de producţie la editura franceză Actes Sud și artist fotograf.