Biblioteca fantastică

Continuând seria activităților dedicate producților artistice de carte, cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor 2015, împreună cu Galeria Posibilă, l-am invitat pe artistul francez Antoine Lefebvre cu proiectul său „La Bibliotheque Fantastique”.

Vineri, 24 aprilie 2015, între orele 19.00 – 04.00 vă așteptăm pe strada Popa Petre, nr. 6, pentru a vedea și răsfoi instalația de cărți de artist pregătită de Antoine Lefebvre, unde veți avea ocazia să vă multiplicați propria copie a cărților expuse.

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, de la ora 17.00, Antoine Lefebvre prezintă proiectul într- o discuție despre cartea de artist și despre echivalența dintre producția de carte, editură personală și procesul artistic ca atare.

În anul 2009, Antine Lefebvre a inițiat proiectul “La Bibliotheque Fantastique”, o editură virtuală de cărți care pot fi descărcate și printate gratuit de pe internet. Prin prezentarea proiectului ne dorim atragerea atenției către un nou mijloc de comunicare, direct și democratic în ceea ce privește relația dintre vizitator-participant și obiectul de artă.

biblioteca fantastica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *