Concursul naţional de design de carte, ediţia a 3-a (2014)

Competiţia din 2014 a fost parte a proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România”.
Editurile, graficienii sau designerii de carte din România şi Republica Moldova au putut înscrie cărţi apărute în ultimul an în concursul naţional de design de carte până la începutul lunii septembrie 2014.
Jurizarea a avut loc în perioada 10-24 septembrie, iar juriul a selectat 39 de cărţi / serii de cărţi frumoase, care au fost expuse concomitent în luna octombrie la UNAgaleria din Bucureşti şi în Pavilionul României la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt, deschis în perioada 8-12 octombrie 2014.
Cărţile selectate au reprezentat România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World” – Târgul de Carte de la Leipzig, ediţia 2015.
Juriul a acordat mai multe premii – Premiul I, Premiul II şi Premiul III şi premii speciale: Premiul pentru ILUSTRAŢIE DE CARTE, Premiul pentru CARTE PENTRU COPII, Premiul pentru ALBUM, Premiul pentru TÂNĂR DESIGNER, Premiul pentru CARTE DE ARTIST, Premiul pentru EXPERIMENT TIPOGRAFIC, precum şi o Menţiune a juriului.
Membrii juriului au fost: Corinne Trovarelli (preşedinte), Arina Stoenescu, Timotei Nădăşan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihuleţ şi Mihaela Paraschivu.
Vezi lista finaliştilor ediţia 2014
Vezi lista premiilor 2014

Afis Cele mai frumoase carti 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *