Membrii juriului 2014

Membrii juriului la ediţia din 2014 au fost: Corinne Trovarelli (preşedinte), Arina Stoenescu, Timotei Nădășan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihuleț și Mihaela Paraschivu.
Corinne Trovarelli
Studiind la Ecole Estienne din Paris, Corinne Trovarelli este șef de producție în cadrul departamentului Cărți ilustrate al Editurii Flammarion din 2003, unde conduce o echipă de șapte specialiști. Diferitele domenii în care activează sunt: albume de artă, cărți practice și cărți pentru copii. În trecut a fost responsabil de producție pentru lanțul de magazine Le Printemps și jurnalist freelancer. A fost premiată în cadrul ”La Nuit du livre” în 2011 pentru albumul “Chefs d’oeuvre du Musée d’Orsay” și în 2012 pentru cartea-obiect “Paris Haute Couture”.
Fiecare carte frumoasă este o lume în sine – interviu cu Corinne Trovarelli
Daniela Chiorean este absolventă a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, specializarea Grafică, în prezent fiind cadru didactic în cadrul acestei specializări și decanul Facultății de Arte Plastice a UAD Cluj-Napoca. În 2007 a obținut Titlul de Doctor în Arte Vizuale cu teza “Om-Media. Medii tradiționale și noile media în grafică”. Este preocupată de design grafic, în particular de typedesign. Participă la numeroase expoziții și manifestări artistice, colaborează cu regizori de marcă și se bucură de popularitate în rândul studenților. A realizat câteva expoziții personale și a obținut în 2002 Premiul UAP România pentru grafică tineret.
Timotei Nădășan, născut în 1958, trăiește și lucrează în Cluj.
A studiat la Institutul de Arte Plastice “Ion Andreescu”, Cluj (1983–1988). Între 1977 și 2000 a participat la numeroase expoziții și manifestări artistice în întreaga lume, precum: International Biennale of Graphic Design, Brno (1986–2000), International Print Biennale, Ljubljana (1987), Graphic Art Biennale, Krakow, (1988), International Drawing Triennale, Wroclaw (1988), The 11th International Drawing Exhibition, Rijeka, (1988), 2nd International Poster Triennale, Toyama (1988), The Colorado International Poster Exhibition, Fort Collins, (Colorado/SUA), (1997, 1991), Art as activist, Revolutionary Posters from Central and Eastern Europe, Smithsonian Institution, Washington (1992), “Aș¬teptare și izbucnire”, Tineri artiști români, București – Szombathely, (1990-1991).
Este fondator, editor și redactor șef al revistei IDEA artă + societate (fost Balkon) și director al Editurii IDEA și al Fundației IDEA, Cluj. În 2013 a primit premiul I în concursul „Cele mai frumoase cărți din România” și premiul pentru carte ilustrată al „Galei Bun de Tipar”.
Mihaela Paraschivu, născută în 1984, este artist vizual și ilustrator. Masterandă a Facultății de Arte Plastice, secția Grafică, București, 2009. Membră a Clubului Ilustratorilor din anul 2005. A ilustrat câteva cărți pentru copii în colaborare cu edituri din România. De asemenea, a realizat ilustrații pentru reviste și clienți privați.
Alexe Popescu. După obținerea unei diplome de inginerie mecanică în limba franceză la Universitatea Politehnică din București, și-a continuat studiile la Universitatea Națională de Arte, secția design, susținând o diplomă în grafic design. Activează în diverse zone ale designului: identitate vizuală, type design, packaging, design de produs. A participat la workshopurile de design de carte organizate la București de Buchkunst Stiftung. A obținut diploma pentru cea mai bună colecție la „Gala Bun deTipar”, 2013. A făcut parte din juriul „Cele mai frumoase cărți din România” 2013. Din 2007 este designerul editurii Publica și colaborează cu editura Trei.
Arina Stoenescu, născută în 1969 în România, stabilită în Suedia din 1987.
A absolvit Konstfack, Universitatea de Artă și Design din Stockholm, fiind în prezent cadru didactic la Universitatea Södertörn. Lucrează de asemenea ca designer independent, având ca zonă de interes profesional subiecte legate de România, arta tipografiei și cultură pentru copii. În perioada 2011–2013 a fost membru al juriului pentru Cele mai frumoase cărți din Suedia, Svensk Bokkonst.
Anca Mihuleţ este curator indepedent, activ la Sibiu şi Bucureşti. Ca şi curator, Anca Mihuleţ a susţinut tineri artişti români să aprofundeze teme ca implicaţiile cunoaşterii, istoria, limitele sau peisajul, şi să producă lucrări de artă care discută aceste elemente. Începând cu anul 2011, Anca Mihuleţ a fost interesată de chestionarea şi teoretizarea unor contexte curatoriale extinse, prin participarea în programele de burse şi rezidenţe de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Seul (KR), Seoul Art Space Geumcheon (KR), sesiunea Curatorial Intensive organizată de Independent Curators International New York şi Ullens Center for Contemporary Art, Beijing (CN). Între 2006 şi 2013, împreună cu Liviana Dan, Anca Mihuleţ a curatoriat programul de expoziţii al Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu. În anul 2010, Anca Mihuleţ a fost membru fondator al reţelei curatoriale mobile Curators’ Network, creată de cinci instituţii din Europa: Hablar en Arte, Madrid (ES); Muzeul Naţional Brukenthal, Sibiu (RO); Kunsthalle Exnergasse, Vienna (AT); Studio of Young Artists Association, Budapest (HU); Foundation for Visual Arts, Krakow (PL). În 2013, a fost curatorul expoziţiei “Centru de reflecţie pentru istorii suspendate. O încercare”, prezentată în cadrul celei de-a 55-a ediţii a Bienalei de la Veneţia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *