Concursul naţional de design de carte, prima ediţie (2012)

Proiectul, iniţiat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură, a fost conceput ca un „eveniment pilot” menit să iniţieze o dezbatere profesionistă pe tema designului de carte, prin intermediul unui concurs naţional de book design, a două expoziţii şi a unei conferinţe (master-class) pentru profesioniştii din domeniu.

Organizator: Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură

Parteneri: UNA Bucuresti, Uniunea Editorilor din România, Headsome Communication, Clubul Ilustratorilor, Galeria Posibilă, Asociaţia Idioma.

Sprijin financiar: AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional)

Parteneri media: Modernism.ro, RFI, Radio Romania Cultural, Accente, Artclue.net, Agenţia de Carte, Bookaholic, Bookland, Be-Where, Dilema Veche, LiterNet, Observator cultural, Ziarul de duminică, 24-FUN

Concursul national a fost organizat in perioada 20 august-8 Octombrie 2012, evenimentul de premiere a avut loc pe 29 octombrie in cadrul vernisajului expozitiei „Cele mai frumoase carti din Romania”.

– carti inscrise: 248

– carti castigatoare: 32

– premii acordate: 5

Membrii juriului: Tim Nădăşan (Idea), Mircia Dumitrescu (UNA), Stela Lie (Clubul Ilustratorilor), Nicu Ilfoveanu (artist) si Uta Schneider (artist, designer).

Uta Schneider – una dintre cele mai apreciate specialiste în domeniul graficii de carte, directoare timp de 11 ani a Fundaţiei Buchkunst din Frankfurt (organizator al competitiei „Best German Book Design” şi al concursului „Best Book Design from all Over the World”) a susţinut si un master-class pe tema tendinţelor actuale şi a criteriilor de evaluare în domeniul designului de carte.

Cartile castigatoare au fost expuse in Romania in expozitia “Cele mai frumoase carti” la UNA galeria, in cadrul proiectului “Carte cu Arte” si la targurile internationale de carte: Frankfurt Book Fair 2012, Leipzig Book Fair in expozitia Stiftung Buchkunst 2013, Salon du Livre Paris 2013.

Despre echipa 2012

Despre premii

După jurizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *