Membrii juriului 2013

Géraldine Lay este născută în 1972, a absolvit Ecole Nationale Supérieure de la Photographie în 1997, trăiește și muncește la Arles. Geraldine Lay este ‘fabricant’ de cărți frumoase la editura franceză Actes Sud și artist fotograf. Lucrările sale sunt prezentate prin Galerie le Réverbère din Lyon.

Anamaria Pravicencu este artistă. Diplomată cu « félicitations du jury à la majorité » la Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts din Paris și după o bursă LVMH la School of the Art Institute of Chicago, Anamaria Pravicencu își începe activitățile de management cultural în Franța în cadrul asociației La moitié pleine. Direcțiile prioritare pe care le-a dat proiectelor asociației Jumătatea plină, creată la București în 2006 împreună cu Octav Avramescu, privesc dimensiunea pedagogică și de cercetare în cultura contemporană, în special creația sonoră și muzicală (Sâmbăta Sonoră) și banda desenată (librăria și editura Jumătatea plină). Anamaria Pravicencu este de asemenea coordonator de proiecte la CNDB.

Raluca Bem Neamu este absolvent de Istoria și Teoria Artei în cadrul Universității de Artă din București și conduce în prezent asociația ”De dragul artei” care desfășoară programe creative pentru copii în domeniul educației culturale, în muzee și alte instituții de cultură. A organizat în cadrul asociației ateliere de lectură pentru familii cu copii de 2-8 ani în librăriile Cărturești. A fost consultant la unul dintre proiectele editurii Cartea copiilor (finanțat de Fondul Cultural Național) prin care au fost tipărite trei cărți de autori români, ilustrate de desenatori români tineri și talentați, primul proiect de acest tip din România. Este interesată de cartea pentru copii atât prin prisma meseriei cât și a rolului constant de mamă a doi copii mici.

Alexe Popescu după obținerea unei diplome de inginerie mecanică în limba franceza la Universitatea Politehnica din București, și-a continuat studiile la Universitatea Națională de Arte, secția design, susținând o diplomă in grafic design/type design. Activează în diverse zone ale designului: identitate vizuală, packaging, type design, stencils, fanzine, design de produs. A participat la mai multe workshopuri de design de carte. A obținut diploma pentru cea mai bună colecție la Gala Bun deTipar, 2013. Din 2007 este designerul editurii Publică.

Matei Câlţia – născut în 1977 în Bucureşti, este curator și director al Galeriei Posibile. A absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, secţia Pictură. Matei Câlţia a lucrat cu artişti consacraţi ai scenei de artă din România – printre care Anca Benera, Matei Bejenaru, Irina Botea, Ştefan Câlţia, Ion Dumitriu, Nicu Ilfoveanu, Ion Grigorescu, Gili Mocanu, Dan Perjovschi, Roman Tolici, cât şi cu teoreticieni şi curatori – cum ar fi Vladimir Bulat, Oana Tănase şi Ştefan Tiron. Activitatea expoziţională a fost dublată de una editorială, printre cărţile publicate numărându-se – alături de albume de artist cum ar fi “Situaţii”, Matei Bejenaru (2007), “Steampunk Autochrome”, Nicu Ilfoveanu (2007) – și cărţi-obiect sau cărţi de artist: “Groapa de gunoi”, Ion Dumitriu (2007), “Bucureşti, Bruxelles, Chişinău”, Dan Perjovschi (2008). Acestora li se adaugă albumul “Ştefan Câlţia – Desene pentru Herina”, unde Matei Câlţia este editor și concept artist.

Radu Manelici are 27 de ani și este unul dintre designerii tineri români care acoperă arii multiple de lucru cu interes declarat pentru procesele din spatele limbajului vizual. A absolvit în 2008 Universitatea Națională de Artă București, specializarea Design Grafic, unde predă și urmează doctoratul în prezent. A lucrat între timp design de produs, scenografie, design grafic și, cu cel mai mare drag, typedesign. Lucrările lui denotă focusul pentru sisteme și grid-uri ca bază de construcție și ordonare de continuț.

Vlad A. Arghir este din 1980 filolog și traducător, din 1991graphic-designer liber-profesionist, instructor de design și comunicare vizuală. Între timp, ca jurnalist, este autorul, printre diverse articole pe teme culturale, al primei rubrici de critică de design grafic din România (în Observator Cultural, în 2004, la invitația lui Ion Bogdan Lefter). Activează și stă în București, la Düsselorf, la mare și oriunde e ceva de văzut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *