Masterclass 2013

20 Septembrie 2013: Masterclass pentru profesioniştii din domeniul cărţii despre rolul „fabricantului” într-o editură – coordonat de Géraldine Lay, şef de producţie la editura franceză Actes Sud și artist fotograf.

Masterclass 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O carte reușită spune o poveste
Eveniment de excepție în domeniul cărții – despre rolul „fabricantului” în designul şi execuția unei cărți frumoase
20 Septembrie 2013
Institutul Francez din România / București, Bd. Dacia nr. 77
• masterclass coordonat de Géraldine Lay, şef de producţie la editura franceză Actes Sud și artist fotograf – ora 16.00
• discuție publică deschisă cu ‘fabricanți’ români de carte: Nicu Ifoveanu și Cosmina Chituc – ora 19.00
În cadrul proiectului „Cele mai frumoase cărți din România” 2013 a fost organizată, în parteneriat cu Institutul Francez din București, o întâlnire cu Géraldine Lay, unul dintre cei mai apreciați profesioniști din domeniul designului de carte din Franța.
Masterclass-ul s-a adresat tuturor celor implicați în conceperea și execuția unei cărți (graficieni, fotografi, editori, tipografi). Géraldine Lay a abordat subiectul cărții obiect, cu exemplificarea modului de realizare a unor cărți premiate în competițiile de design de carte din Franța. Temele au inclus prezentarea meseriei de “fabricante” de carte, specificitatea rolului său în cadrul echipei editoriale, modul în care privim o carte frumoasă – studiu de caz: conceperea și dezvoltarea cărților Sophie Calle, tendințe actuale în realizarea cărților în mediul editorial francez și internațional. Géraldine Lay va discuta și despre parcursul sau artistic ca fotograf și interacțiunea cu munca sa din editura Actes Sud.
Géraldine Lay este fabricant de cărți frumoase la editura franceză Actes Sud și artist fotograf. Născută în 1972, a absolvit Ecole Nationale Supérieure de la Photographie în 1997.
Participarea la masterclass a fost gratuită, pe bază de înscrieriere. Activitatea s-a desfășurat în limba franceză (cu traducere simultană).

Discuție publică deschisă cu ‘fabricanți’ români de carte: Nicu Ifoveanu și Cosmina Chituc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *